سرطان پستان

در این مقاله بخوانید:

سونوگرافی پستان (برست) چیست؟

سونوگرافی یک روش تصویر‌برداری پزشکی می باشد که از امواج فراصوت برای تصویربرداری استفاده می کند. سونوگرافی پستان نیز یک روش تصویر‌برداری می باشد که با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا تصاویر با جزئیات از داخل پستان به پزشک نشان می دهد. غربالگری سرطان پستان و سایر اختلالات پستانی می باشد که برخلاف رادیوگرافی و سی تی اسکن، از اشعه استفاده نمی کند، بنابراین در دوران بارداری و شیردهی امن می باشد و می توان به کار برد.

اغلب٬ سونوگرافی پستان به همراه ماموگرافی انجام می شود به این علت٬ که مشخص شود توده ای که در پستان وجود دارد یک کیست (کیسه پر از مایع) است یا توده جامد٬ که ممکن است سرطان باشد. سونوگرافی پستان محل دقیق تومور را به پزشک برای انجام نمونه برداری (بیوپسی) توسط سوزن نشان میدهد.

خواندن جواب سونوگرافی سینه

تصاویر سونوگرافی پستان سیاه و سفید می باشد. مواردی مانند کیست و توده پستانی به صورت منطقه تاریک در سونوگرافی پستان دیده می شود.

نقطه های تاریک در سونوگرافی شما به معنای ابتلا به سرطان پستان نمی باشد، زیرا این الگو م نشان دهنده ی توده های خوش خیم پستانی می باشد. توده های خوش خیم برست شامل موارد ذیل می باشد:

  • فیبروآدنوم به توده خوش خیم بافت سرطان گفته می شود.
  • تغییرات فیبروکیستیک پستان به پستان های دردناک و متموج به دنبال تغییرات هورمونی گفته می شود.
  • پاپیلوم داخل مجرایی یا intraductal papilloma توده های خوش خیم و کوچک مجاری شیری می باشند.
  • نکروز چربی پستانی یا Mammary fat necrosis بافت چربی آسیب دیده، مرده یا ضربه دیده می باشد که به شکل توده در پستان لمس می شود.

اگر پزشک به ضایعات پستانی در سونوگرافی مشکوک باشد براش شما MRI انجام می دهد، سپس با انجام بیوپسی از بافت و یا مایع توده با یا بدون هدایت سونوگرافی و جواب پاتولوژی تشخیص خود را مسجل می نماید.

شما میتوانید پیج رسمی کلینیک دکتر حسین صدری را در اینستاگرام دنبال کنید و تمام سوالات خود را به صورت مستقیم از دکتر حسین صدری بپرسید.

تشخیص سرطان سینه با سونوگرافی

برای غربالگری و تشخیص سرطان پستان از سه روش ماموگرافی، سونوگرافی و MRI استفاده می شود.

به طور کلی برای غربالگری سرطان پستان توصیه می شود که:

  • معاینه پستان هر ۳ سال از ۲۰ سالگی و سالیانه از ۴۰ سالگی
  • ماموگرافی سالیانه از ۴۰ سالگی

در شرایط خاص همانند سابقه فامیلی سرطان پستان غربالگری متفاوت بوده و در چنین شرایط پزشک شما را راهنمایی خواهد کرد.

ماموگرافی در سنین زیر ۲۵ سالگی و کسانی که بافت پستانی متراکمی دارند کاربردی ندارد.

در مواردی که یافته های ماموگرافی دوپهلو باشد یا نتوان از ماموگرافی استفاده کرد، سونوگرافی پستان انجام می شود. در سونوگرافی دیواره های نامنظم و تقویت اکوستیک از مشخصه های سرطان پستان می باشد. برای بررسی غدد لنفاوی در بیماران مبتلا به سرطان پستان از سونوگرافی استفاده می شود.

نحوه انجام سونوگرافی پستان

سونوگرافی پستان نیاز به هیچ آمادگی ندارد. مراحل انجام سونوگرافی به شرح ذیل است

  • از شما خواسته می‌شود که لباس مخصوص (گان) بپوشید بنابراین بهتر است در روز تست لباس کمتری بپوشید که برای پوشیدن گان راحت تر باشید.
  • شما در حین تست روی میز نرم دراز میکشید.
  • مقداری ژل بر پایه آب به پوست این ناحیه زده میشود که به پوست شما آسیب نمی زند یا باعث لک لباس نمی شود.
  • یک پروب که شبیه پدال است به آرامی روی پوست شما قرار داده میشود.
  • از شما خواسته می شود که چند نوبت نفس خود را نگه دارید.
  • تست حدود ۱۰-۲۰ دقیقه طول میکشد.

بعد از انجام تست ژل را پاک کنید. پزشک نتیجه را به شما می گوید و اگر نیاز به تست های بعدی باشد شما را مطلع میکند

تفاوت سونوگرافی سینه و ماموگرافی

  • ماموگرافی از اشعه ایکس برای تولید تصویر استفاده می کند ولی سونوگرافی از امواج فراصوت استفاده می کند. بنابراین سونوگرافی در دوران بارداری و شیردهی خطری ندارند.
  • در ماموگرافی میکروکلسیفیکاسیون ها دقیق تر تشخیص داده می شود و بنابراین با اطمینان بیشتری می توان کلسیفیکاسیون خوش خیم را از بدخیم تشخیص داد.
  • در سونوگرافی افتراق توده های کیستی از توده های سولید یا جامد راحت تر و دقیق تر می باشد.
  • در مواردی که بیمار با شکایاتی همانند توده پستان یا ترشح از پستان مراجعه می کند ماموگرافی تشخیصی انجام می شود.

سونوگرافی سینه در زمان پریود

به طور کلی سونوگرافی پستان در هر زمان از سیکل پریود می توان انجام داد. اگر خانمی پستان های حساس داشته باشد می تواند اولتراسوند پستان را در اواخر سیکل پریود انجام دهد زیرا در این دوران میزان درد و ناراحتی کمتری را تجربه می کند.

مراکز سونوگرافی سینه

مرکز تخصصی رادیولوژی و سونوگرافی دکتر حسین صدری این افتخار را دارد که بهترین و کامل ترین سونوگرافی پستان را با بروزترین دستگاه ها توسط پزشک متخصص ، دکتر حسین صدری، که با بیش از 25 سال سابقه در این حوزه دقیق ترین نتایج را به عمل می آورد، خدمات نوینی را با نازلترین قیمت ها خدمت شما ارائه نماید.

عوارض سونوگرافی سینه

سونوگرافی از اشعه مانند X-ray استفاده نمیکند.بنابراین سونوگرافی روشی امن و بی خطر است و عارضه جانبی ندارد.

هزینه سونوگرافی پستانها

سونوگرافی پستان معمولا برای غربالگری و بررسی علت مشکلات پستانی انجام می شود. خوشبختانه مرکز تخصصی سونوگرافی دکتر حسین صدری با 25 سال سابقه درخشان سونوگرافی پستان را طبق تعرفه های وزارت بهداشت انجام می دهد، همچنین برای بیمه های تامین اجتماعی و خدمات درمانی هزینه سونوگرافی پستان طبق قیمت تعرفه بیمه میباشد. برای اطلاع از قیمت دقیق انواع سونوگرافی همانند سونوگرافی پستان میتوانید با کلینیک دکتر صدری تماس بگیرید.

مرجع:

https://www.webmd.com

موسسه رادیولوژی و سونوگرافی دکتر صدری از بهترین و خوشنامترین مراکز انجام کلیه خدمات مربوط به سونوگرافی و رادیولوژی در شهر تهران است. خدمات ارائه شده در این مرکز عبارتند از: سونوگرافی جنین، سونوگرافی نوزاد، سونوگرافی زنان، سونوگرافی بزرگسالان و رادیولوژی. تمام این خدمات توسط دکتر حسین صدری با بیش از ۲۵ سال تجربه به همراه کادری مجرب و امکانات به روز دنیا در جهت احقاق شعار خود برای خدمت به شما عزیزان انجام میگیرد.

به اطلاع می رسانیم مطب دکتر حسین صدری از فلکه دوم تهرانپارس به سید خندان خواجه عبدالله انصاری تغییر کرده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه تماسدرباره ماآدرس ما