در این مقاله بخوانید:
- رادیوگرافی (X-ray) چیست؟
- چرا پزشک برای من درخواست رادیوگرافی (X-ray ) میکند؟
- چگونه برای رادیوگرافی (X-ray ) آماده شویم؟
- چه اتفاقی حین انجام رادیوگرافی (X-ray ) میافتد؟
- چه مدت انجام تصویربرداری رادیوگرافی (X-ray ) طول میشکد؟
- عوارض رادیوگرافی (X-ray ) چیست؟
- فواید رادیوگرافی (X-ray ) چیست؟
- چه کسی تصویربرداری رادیوگرافی (X-ray ) را انجام میدهد؟
- تصویربرداری رادیوگرافی (X-ray ) در کجا انجام می شود؟
- چه موقع انتظار میرود نتیجه رادیوگرافی (X-ray ) آماده شده باشد؟
- اطلاعات بیشتر در مورد تصویربرداری رادیوگرافی (X-ray )
فهرست مطالب
- 1 رادیوگرافی (X-ray) چیست؟
- 2 چرا پزشک برای من درخواست رادیوگرافی (X-ray ) میکند؟
- 3 چگونه برای رادیولوژی (X-ray ) آماده شویم؟
- 4 چه اتفاقی حین انجام رادیولوژی (X-ray ) میافتد؟
- 5 چه مدت انجام تصویربرداری رادیوگرافی (X-ray ) طول میشکد؟
- 6 عوارض رادیوگرافی (X-ray )
- 7 فواید رادیوگرافی (X-ray )
- 8 چه کسی تصویربرداری رادیوگرافی (X-ray ) را انجام میدهد؟
- 9 تصویربرداری رادیوگرافی (X-ray ) در کجا انجام می شود؟
- 10 چه موقع انتظار میرود نتیجه رادیوگرافی (X-ray ) آماده شده باشد؟
- 11 اطلاعات بیشتر در مورد تصویربرداری رادیوگرافی (X-ray )
رادیوگرافی (X-ray) چیست؟
رادیوگرافی تصویربرداری از ساختارهای بدن یا بخش های بدن با استفاده از اشعه ایکس است. اشعه ایکس خاص است زیرا دارای انرژی زیادیست به طوریکه اجازه میدهد باریکه ی اشعه ایکس به بدن نفوذ کند و تصویری از بدن بسازد.
رادیوگرافی، ساده ترین تصویر پزشکیست که از طریق اشعه ایکس ساخته میشود. تست های دیگر از جمله سی تی اسکن(CT) که از اشعه ایکس استفاده میکنند پیچیده تر می باشند و از کامپیوتر برای تولید تصویر استفاده میکنند.هر تصویر تولید شده توسط اشعه ایکس ناشی از جذب متفاوت اشعه ایکس توسط ساختار یا بخش های متفاوت بدن است. ساختارهای متراکم همانند استخوان مقدار زیادی از اشعه ایکس را جذب میکنند به همین علت تصویر آن به رنگ خاکستری روشن است. ساختارهای با چگالی کم همانند بافت همبند درصد کمی از اشعه را جذب میکنند و در تصویر به رنگ خاکستری تیره دیده میشوند. بدن ساختارهای متفاوت با تراکم های متفاوت دارد و این تفاوت ها تصویر را میسازند.
چرا پزشک برای من درخواست رادیوگرافی (X-ray ) میکند؟
رادیوگرافی روشی ساده، سریع و موجود در هر مرکز رادیولوژی است. پزشک شما ممکن است برای شما درخواست رادیوگرافی ساده بکند شاید آن تصویر به یافتن علت علایم شما و یا درمان کمک کند. بیشتر تصاویر ایکس ری از قفسه سینه(قلب و ریه)، دست، پا و یا نخاع در بیمارانی که علائمی در استخوانها، مفاصل و یا کمر داشته باشند گرفته میشود.
چگونه برای رادیولوژی (X-ray ) آماده شویم؟
هیچ آمادگی خاصی برای رادیگرافی ساده نیاز نیست. اگر احتمال بارداری برای شما وجود دارد باید حتما به پزشکتان بگویید زیرا سلامت فرزند شما اولویت اول است.
معمولا در مرکز به شما گفته میشود که گان بپوشید به این علت که بعضی لباس ها مانع تولید تصوبر مناسب میشوند. همچنین ساعت، گردنبند و هرچیزی که دارای فلز است را باید در بیاورید. اگر شما برای پیگیری مراجعه کرده اید باید تصاویر قبل خود را به همراه داشته باشید تا پزشک از وجود تغییر آگاه شود.
چه اتفاقی حین انجام رادیولوژی (X-ray ) میافتد؟
تکنسین یا پزشک رادیولوژیست روند تصویربرداری را برایتان توضیح میدهد. زمان انجام تست و مقدار اشعه بسته به محل بدن که مورد تصویربرداری قرار گرفته و پوزیشن شما(ایستاده، نشسته، خوابیده) متفاوت است.
شما نباید در حین تصویربرداری حرکت کنید تا تصویر تار نشود.
بعد از تصویربرداری پزشک کیفیت تصویر را چک میکند. در این حین از شما خواسته میشود که منتظر بمانید. گاهی اوقات تصاویر دیگری لازم است تا به پزشک در گرفتن تشخیص کمک کند. در این موارد جای هیچگونه نگرانی نیست زیرا این چنین موارد زیاد اتفاق میافتد.
پزشک به شما میگوید چه موقع زمان تصویربرداری تمام شده و شما اگر بخواهید میتوانید در مورد زمان آماده شدن تصویر بپرسید.
پزشک رادیولوژیست به دقت عکس را نظاره میکند و تشخیص نهایی را میدهد و یک گزارش از یافته ها می نویسد که نسخه ای از آن به شما داده میشود.
شما در هر مرحله هرگونه سوالی داشتید میتوانید از پزشک خود بپرسید.
کل پروسه واضح و روشن است و شما هیچگونه احساس عجیب و متفاوتی حین انجام تصویربرداری نخواهید کرد.
اگر شما یک خردسال را برای انجام رادیوگرافی (X-ray ) آورده باشید، شاید از شما خواسته شود تا در نگه داشتن کودک در موقعیت مناسب برای انجام تصویر برداری کمک کنید. اگر از شما خواسته شود که در اتاق تصویربرداری بمانید پزشک همه کارهای لازم را انجام میدهد تا شما در معرض اشعه قرار نگیرید.
شما در حین انجام رادیوگرافی (X-ray ) یا بعد از هیچ تفاوتی را احساس نمیکنید.
چه مدت انجام تصویربرداری رادیوگرافی (X-ray ) طول میشکد؟
مدت تصویر برداری غالبا کمتر از ۱۵ دقیقه طول میکشد. همچنین به تعداد بخشهایی از بدن که مورد تصویربرداری قرار میگیرند و حرکت شما حین تصویربرداری متفاوت است. در بیشتر موارد نیاز است تا ناحیه ای که مورد تصویربرداری قرار گرفته از جهات دیگر هم تصویربرداری انجام شود تا تشخیص نهایی گرفته شود، به همین دلیل ممکن است از شما خواسته شود موقعیت خود را درحین تصویربرداری تغییر دهید.
برای مثال یک عکس قفسه سینه در یک بیمار توانا و هوشیار کمتر از یک دقیقه طول میکشد ولی در مریض بد حال نیاز است که تصویر از کل نخاع، لگن، شانه ها و پاها گرفته شود که ممکن است تا ۴۵ دقیقه طول بکشد.
در افرادی که ناتوانی دارند و خردسالان هم زمان بیشتری طول میکشد، به خصوص اگر ثابت نگه داشتن یا همکاری یا متوجه شدن دستورالعمل هایی که پزشک میگوید مشکل باشد.
عوارض رادیوگرافی (X-ray )
به طور کلی فواید ایکس ری خیلی بیشتر و مهمتر از عارضه احتمالی پرتوتابی است. در سطوح دوز پرتوتابی مناسب تصویربرداری تشخیصی، شواهد بسیار کمی دال بر اثر بر سلامتی موجود است.
پرتوی مورد استفاده در X-ray از نوع اشعه یونیزه است. تحقیقات پزشکی در اثبات تاثیر اشعه یونیزه در دوز تشخیصی X-ray در مریض هایی که در معرض قرار گرفته اند ناتوان است.
فواید رادیوگرافی (X-ray )
تصویربرداری X-ray برای تشخیص بیماری و جراحت همانند پنومونی(ذات الریه)، نارسایی قلبی، شکستگی ها، عفونت های استخوانی، آرتریت، سرطان، انسداد روده، جمع شدن ریه و … سودمند است. X-ray روشی آسان و سریع است به همین دلیل مخصوصا در تشخیص ها و درمانهای اورژانسی سودمند است.
تجهیزات X-ray در بیمارستانها، کلینیکهای تصویربرداری و هر مرکز سلامت موجود است به همین دلیل حتی در نقاط دورافتاده هم مرسوم است.
چه کسی تصویربرداری رادیوگرافی (X-ray ) را انجام میدهد؟
تکنسین آموزش دیده یا پزشک رادیولوژیست تصویربرداری را انجام میدهد.
تصویربرداری رادیوگرافی (X-ray ) در کجا انجام می شود؟
بیمارستانها(هرچند بیمارستانهای کوچک ممکن است تجهیزات کافی را نداشته باشند)، کلینیک های خصوصی، مراکز تصویربرداری و …
چه موقع انتظار میرود نتیجه رادیوگرافی (X-ray ) آماده شده باشد؟
بسته به فوریت، پیچیدگی، اطلاعات مورد نیاز پزشک رادیولوژیست، مقایسه با تصاویر قبلی در موارد پیگیری متفاوت است.
شما باید درمورد نتیجه تصویر برداری با پزشک خود یا هر پزشکی که به آن ارجاع شدید صحبت کنید تا آنها بتوانند نتیجه را برای شما توضیح دهند.
اطلاعات بیشتر در مورد تصویربرداری رادیوگرافی (X-ray )
تصویربرداری رادیوگرافی (X-ray )هنگامی که در محل مناسب تحت نظر متخصص رادیولوژیست انجام شود امن و بی خطر است. تجهیزات رادیوگرافی (X-ray )y به صورت مرتب چک میشود تا درمورد عملکرد مناسب و پرتوتابی با دوز مناسب اطمینان حاصل شود. افرادی که بر تجهیزات رادیوگرافی (X-ray )نظارت دارند مدارک لازم را کسب میکنند تا تضمین کنند صلاحیت کافی دارند.
مرجع:
https://www.insideradiology.com.au/plain-radiograph-x-ray/
موسسه رادیولوژی و سونوگرافی دکتر صدری از بهترین و خوشنامترین مراکز انجام کلیه خدمات مربوط به سونوگرافی و رادیولوژی در شهر تهران است. خدمات ارائه شده در این مرکز عبارتند از: سونوگرافی جنین، سونوگرافی نوزاد، سونوگرافی زنان، سونوگرافی بزرگسالان و رادیولوژی. تمام این خدمات توسط دکتر حسین صدری با بیش از ۲۵ سال تجربه به همراه کادری مجرب و امکانات به روز دنیا در جهت احقاق شعار خود برای خدمت به شما عزیزان انجام میگیرد.
به اطلاع می رسانیم مطب دکتر حسین صدری از فلکه دوم تهرانپارس به سید خندان خواجه عبدالله انصاری تغییر کرده است.
If you’re looking for a Dentist in Raleigh, NC – You can look into Capital Dental Care in Raleigh
[…] نوزاد، سونوگرافی زنان، سونوگرافی بزرگسالان و رادیولوژی. تمام این خدمات توسط دکتر حسین صدری با بیش از ۲۵ سال […]
[…] را میدهد تا ببیند داخل بدن شما چه خبر است بدون اینکه از ایکس ری یا تزریقات استفاده […]
[…] پذیرفته شده ای برای تشخیص سرطان در فاز های اولیه نیست. (رادیوگرافی از قفسه سینه روش قابل اعتمادی برای تشخیص سرطان در […]
[…] نوعی رادیوگرافی یا x-ray (اشعه ایکس) پستان می باشد. ماموگرافی جزئی از غربالگری سرطان پستان […]