سونوگرافی ترانس واژینال

سونوگرافی از امواج صوتی برای تولید تصویر از جنین موجود در رحم شما استفاده میکند. تکنسین یا پزشک یک پروب کوچک را درون واژن شما وارد میکند تا تصویر واضح تری از فرزند کوچک شما به دست آید.

سونوگرافی ترانس واژینال چیست

سونوگرافی ترانس واژینال ضربان قلب جنین شما و جفت را بررسی میکند. پزشک میتواند با دیدن این تصاویر مشکلاتی همانند حاملگی خارج از رحم را رد بکند. سونوگرافی ترانس واژینال همچنین میتواند مشکلات مرتبط با سرویکس (همانند سرویکس کوتاه) که ریسک زایمان زودرس را بالا میبرد نشان دهد.

چه کسانی سونوگرافی ترانس واژینال را دریافت میکنند؟

بسیاری از زنان سونوگرافی ترانس واژینال را در سه ماهه اول بارداری دریافت میکنند. در این مرحله از بارداری (سه ماهه اول) سونوگرافی ترانس واژینال بسیار دقیق تر از سونوگرافی شکمی است. اگر شما هر عارضه ای همانند درد یا خون ریزی حین بارداری داشته باشید حتما به آن نیاز خواهید داشت.

نحوه انجام سونوگرافی ترانس واژینال

شما روی تخت دراز میکشید و پاهای خود را روی رکاب قرار میدهید. این شبیه معاینه لگن است. تکنسین یا پزشک پروب کوچک آغشته به لوبریکانت را درون واژن شما می برد. این فرایند نباید درد داشته باشد ولی فشار ناخوشایندی را احساس میکنید. تکنسین یا پزشک تصویر را روی مانیتور میبیند و پروب را تنظیم میکند. کل تست حدود ۳۰-۶۰ دقیقه طول میکشد. سونوگرافی ترانس واژینال برای شما و فرزندتان خطری ندارد.

 

شما می توانید پیح رسمی کلینیک دکتر حسین صدری را در اینستاگرام دنبال کنید و تمام سوالات خود را به صورت مستقیم با دکتر صدری در میان بگذارید.

تفسیر نتایج سونوگرافی ترانس واژینال

پزشک بعد از انجام سونوگرافی نتیجه آن را به شما خواهد گفت. در ادامه دو مثال از کاربرد سونوگرافی واژینال آورده شده است.

  • مثال ۱: اگر خانمی با شکایت خون ریزی غیر طبیعی از واژن مراجعه کرده باشد، سونوگرافی ترانس واژینال انجام می شود و بسته به ضخامت اندومتر اقدامات درمانی انجام می گردد. اگر ضخامت اندومتر در سونو واژینال کمتر مساوی ۵ میلی متر باشد نشان دهنده اندومتر غیر فعال می باشد و در زنان یائسه نیاز به اقدام بیشتری نیست که به آن DUB گفته می شود. اگر ضخامت اندومتر بیشتر از ۵ میلی متر گزارش شود در قدم بعدی پزشک سونوگرافی با انفوزیون سالین یا SIS انجام می دهد.

مثال ۲: در صورت شک به حاملگی خارج رحمی (تاخیر قاعدگی همراه با دردهای لگنی) پزشک ابتدا تیتر β-hCG را چک می کند. اگر در حدود ۱۵۰۰-۲۰۰۰ بود سونوگرافی واژینال انجام می دهد تا پی ببرد ساک حاملگی وجود دارد یا نه.

تفسیر نتایج سونوگرافی ترانس واژینال

عوارض سونوگرافی ترانس واژینال

سونوگرافی واژینال هیچ عارضه شناخته شده ای ندارد و اگر توسط پزشک مجرب و ماهر انجام شود کاملا امن و بی خطر می باشد. در حین انجام پروسه ممکن است کمی احساس ناراحتی داشته باشید و اگر توسط فرد ماهری انجام شود هیچ درد و خون ریزی به وجود نخواهد آمد. در کلینیک سونوگرافی و رادیولوژی دکتر صدری سونوگرافی ترانس واژینال بدون درد و آسیب انجام می گردد.

عوارض سونوگرافی ترانس واژینال

خونریزی بعد از سونوگرافی واژینال

بعد از انجام این سونو خون ریزی نباید اتفاق بیفتد. ممکن است لکه بینی جزئی وجود داشته باشد.

خطرات سونوگرافی ترانس واژینال در بارداری

سونوگرافی از امواج فراصوت برای تولید تصویر استفاده می کند و هیچ اشعه ای ندارد، بنابراین در دوران حاملگی برای مادر و جنین بدون خطر می باشد. اگر توسط فرد ماهر و حاذق انجام شود جای هیچ نگرانی وجود ندارد. با اطمینان خاطر سونوگرافی ترانس واژینال خود را در کلینیک سونوگرافی و رادیولوژی دکتر حسین صدری انجام دهید.

هزینه سونوگرافی ترانس واژینال

سونوگرافی ترانس واژینال برای بررسی وضعیت ارگان های داخل لگنی خانم ها و همچنین در زمان بارداری انجام می شود. خوشبختانه مرکز تخصصی سونوگرافی دکتر حسین صدری با 25 سال سابقه درخشان سونوگرافی واژینال را طبق تعرفه های وزارت بهداشت انجام می دهد، همچنین برای بیمه های تامین اجتماعی و خدمات درمانی هزینه سونوگرافی واژینال طبق قیمت تعرفه بیمه میباشد. برای اطلاع از قیمت دقیق انواع سونوگرافی میتوانید با کلینیک دکتر صدری تماس بگیرید.

زمان انجام سونوگرافی واژینال

مدت زمان انجام این تصویربرداری به همکاری بیمار و مهارت پزشک بستگی دارد. به طور کلی انجام سونوگرافی واژینال بیشتر از ۱۰ دقیقه طول نمی کشد.

سونوگرافی واژینال در زمان پریود

می توان در دوران پریود نیز سونو واژینال را انجام داد، بدون آنکه بر کیفیت و دقت تصویر برداری اثر نامطلوبی بگذارد. اگر از تامپون استفاده می کنید قبل از سونو در بیاورید. همچنین خانم های باکره نمی توانند این سونو را انجام دهند.

سونوگرافی واژینال در هفته های اول بارداری

سونوگرافی واژینال تصاویر دقیق تر و جزئی تر از ارگان های داخلی خانم را نشان می دهد، به همین دلیل بارداری را زودتر از سونوگرافی شکمی نشان می دهد و تصاویر و جزئیات دقیق تری از جنین در حال رشد در اختیار پزشک قرار می دهد. پس با سونوگرافی ترانس واژینال در سن کمتر حاملگی نسبت به سونوگرافی عادی می توان به تشکیل ساک حاملگی پی برد. از دیگر کاربردهای سونوگرافی واژینال در بارداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حاملگی خارج رحمی یا EP
  • بررسی اختلالات جفت
  • بررسی ضربان قلب جنین: به کمک سونو ترانس واژینال می توان فعالیت قلب جنین را ۳ هفته پس از لقاح مشاهده نمود.
  • بررسی وضعیت سرویکس و دهانه رحم برای براورد سقط یا زایمان زودتر از موعد
  • بررسی علت درد و خون ریزی غیرطبیعی در زمان حاملگی

فیلم سونوگرافی ترانس واژینال

سوالات متداول مادران درباره سونوگرافی ترانس واژینال در نی نی سایت

  • اسامی دیگر سونوگرافی ترانس واژینال

سونوگرافی واژینال، سونوگرافی واژن

  • تست های مشابه سونوگرافی ترانس واژینال

سونوگرافی، سونوگرافی سطح ۲

بیشتر بخوانید

منبع:

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه تماسدرباره ماآدرس ما